Georginio Wijnaldum weer onder vuur bij Vandaag Inside: 'Echt héél erg'
Georginio Wijnaldum en Lilian Marijnissen. © Talpa
i

Georginio Wijnaldum en Lilian Marijnissen. © Talpa

Georginio Wijnaldum weer onder vuur bij Vandaag Inside: 'Echt héél erg'

11:06, 21-03-2024 / Laatste Update: 11:07, 21-03-2024

Georginio Wijnaldum blijft mikpunt van kritiek vanwege zijn woonland Saoedi-Arabië en zijn recente uitspraken daarover. Zo vindt hij het allemaal wel meevallen met het schenden van de mensenrechten daar. Vooral bij Vandaag Inside zijn ze furieus op de Oranje-international.

"Waarom zegt hij niet gewoon dat hij daar zit voor het geld", vertelt gast Lilian Marijnissen. Presentator Wilfred Genee weet dat Wijnaldum "lekker in een compound zit en nergens last van heeft".

"Ik vond dat wel héél erg", reageert Marijnissen. "De redenering is: ik heb het niet gezien dus dan is het er niet. Hij kijkt weg van alle rapporten. Al die doden en misstanden. Hoe kun je daarvan wegkijken?

Johan Derksen is het daar volledig mee eens. "Als je daar woont moet je toch ook weten dat Saoedi-Arabië in de top vijf staat van het voltrekken van doodvonnissen. Ze delen lijfstraffen uit en homoseksuelen en vrouwen hebben geen rechten." René van der Gijp plaatst nog een wrange kanttekening. "Maar ze onthoofden niet meer onder de achttien."

Ook kritiek op KNVB en Saoedi-Arabië

Niet alleen Wijnaldum ligt onder vuur, ook de KNVB wordt nog steeds gezien als "zwakke voetbalbond" bij het populaire Talpa-programma. "De KNVB heeft ook geen geweten", zegt Derksen. "Zij gaan slaafs achter de corrupte FIFA aan."

Van der Gijp ziet met lede ogen aan dat opeens voetbal zo populair is in de golfstaat terwijl het land in zijn ogen helemaal geen sportland is. "Opeens voetbalt Cristiano Ronaldo daar en het enige dat ze roepen is Messi, Messi, Messi!"