Geschorste Gustafson was 'kapot' na terugzien elleboogstoot
i

Pro Shots

Geschorste Gustafson was 'kapot' na terugzien elleboogstoot

admin • 18:16, 11-12-2015 / Laatste Update: 00:44, 08-01-2024

Trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord moet zijn elftal op twee posities wijzigen voor de confrontatie zondag met FC Groningen. Van Bronckhorst kan de rest van dit kalenderjaar niet meer beschikken over verdediger Eric Botteghin (hamstringblessure) en schaduwspits Simon Gustafson (geschorst). Hun posities worden waarschijnlijk overgenomen door Jan-Arie van der Heijden en Tonny Vilhena.

,,Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het zondag ga doen'', zei Van Bronckhorst vrijdag. ,,Maar Van der Heijden en Vilhena hebben vaker op die posities gespeeld. We roepen al weken dat we een brede selectie hebben. Daar ben ik blij mee; die is bedoeld om zulke dingen op te vangen.''

De Rotterdammers moeten zondag de code van de Euroborg zien te kraken. FC Groningen is dit seizoen in competitieverband voor eigen publiek nog ongeslagen. De ploeg van trainer Erwin van de Looi begon het seizoen met een gelijkspel en won daarna zes keer op rij in de Euroborg. ,,Dat bewijst hoe sterk ze zijn. Wij moeten ons daar tegen weren'', zei Van Bronckhorst, die een stevig gesprek heeft gevoerd met Gustafson. De Zweed deelde zondag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo (3-0) een elleboogstoot uit en werd op basis van tv-beelden voor drie duels geschorst.

,,Simon was er kapot van'', zei de Rotterdamse trainer. ,,Hij heeft excuses gemaakt. We vonden dat hij deze straf heeft verdiend, daarom zijn we niet in beroep gegaan. Ik hoop dat hij hiervan leert.''

Bij FC Groningen staat een vraagteken achter de namen van de licht geblesseerde aanvallers Mimoun Mahi en Bryan Linssen. Johan Kappelhof en Albert Rusnák trainden een dag na het Europese duel met Sporting Braga (0-0) niet mee, maar zijn naar verwachting zondag wel inzetbaar.