Van Hanegem vreest klassieker: 'Houd mijn hart vast'
i

Pro Shots

Van Hanegem vreest klassieker: 'Houd mijn hart vast'

admin • 10:23, 22-10-2018 / Laatste Update: 05:20, 08-01-2024

Willem van Hanegem zegt in zijn column in het AD te vrezen voor een afstraffing voor Feyenoord in de klassieker. "Daar kan Feyenoord zomaar een draai om de oren krijgen."

Van Hanegem zag Feyenoord ver terugzakken tegen PEC. "Wat ik echt niet snap: waarom kunnen ze dat niet een hele wedstrijd volhouden? Dat vind ik pijnlijk om te zien."

"Daarom houd ik eerlijk gezegd ook wel mijn hart vast voor aankomende zondag als Ajax-Feyenoord op het programma staat. Daar kan Feyenoord zomaar een draai om de oren krijgen. En Feyenoord hoeft echt niet te denken dat het een voordeel is dat Ajax eerst nog een wedstrijd in de Champions League speelt. Als je in vorm bent is het toch juist heerlijk om zoveel wedstrijden te spelen?"

Van Hanegem blij met goed PSV en Ajax

"Dan hoor ik mensen zeggen: ja, maar we staat maar twee puntjes achter op Ajax. Kom op zeg. Laten we alsjeblieft reëel zijn. Het verschil is gewoon pijnlijk groot."

Toch stelt Van Hanegem dat we vooral niet moeten zeuren over het feit dat PSV en Ajax boven de rest uitsteken. "Als ik het nu zo hoor en lees, is het helemaal geen goede zaak dat PSV en Ajax de wedstrijden in de eredivisie zo makkelijk winnen. Tsja. Wat willen we nou? Hébben we eindelijk eens twee topploegen die gewoon erg goed spelen en in Europa ook kunnen presteren, is het weer niet goed. Dat vind ik wel een beetje zaniken om het zaniken hoor."