HSV laat in doelpuntrijk duel weer de kans liggen om promotieplek te pakken
i

AP

HSV laat in doelpuntrijk duel weer de kans liggen om promotieplek te pakken

Martijn Baars • 01:13, 09-06-2020 / Laatste Update: 04:43, 07-01-2024

Rick van Drongelen en Timo Letschert hebben met Hamburger SV in de 2. Bundesliga dure punten laten liggen in de strijd om promotie. De Duitse volksclub moest op eigen veld tegen Holstien Kiel genoegen nemen met 3-3. 

De laatste treffer van de bezoekers viel ver in blessuretijd. Namens de thuisclub kwamen Aaron Hunt en de Fin Joel Pohjanpalo (2 keer) tot scoren.

Stand in 2. Bundesliga

HSV verzuimde te profiteren van het puntenverlies van concurrent VfB Stuttgart, dat op 0-0 bleef steken tegen VfL Osnabrück. De ploeg van de basisspelers Van Drongelen (ex-Sparta Rotterdam) en Letschert (onder meer ex-FC Utrecht) bleef daardoor 3e, met 2 punten minder dan Stuttgart. Koploper is Arminia Bielefeld, dat 5 punten meer heeft dan de nummer 2 en ook nog een wedstrijd moet inhalen.

Nummers 1 en 2 promoveren

De 1e 2 clubs in de eindstand promoveren naar de Bundesliga. De nummer 3 speelt play-offs om promotie/degradatie. Er zijn nog 4 volledige speelronden te gaan op het 2e niveau. HSV degradeerde in 2018 voor de 1e keer in de clubhistorie uit de Bundesliga. Vorig seizoen eindigde de ploeg uit Hamburg als 4e.