Independiente bevestigt: Tagliafico op weg naar Amsterdam voor medische keuring bij Ajax (video)

Trevor Wagener • 21:59, 03-01-2018 / Laatste Update: 13:31, 12-12-2023

Ajax hoopt de Argentijnse verdediger Nicolás Tagliafico maandag mee te kunnen nemen op trainingskamp naar het Portugese Faro. De 25-jarige linksback is onderweg naar Amsterdam en zal na de medische keuring een contract tekenen voor 4,5 jaar.

Ajax moet meer dan 4 miljoen euro betalen aan Independiente. De Argentijnse club heeft de transfer via Twitter bevestigd. Om mee te kunnen reizen naar Portugal zal Tagliafico wel op tijd zijn werkvergunning in de pocket moeten hebben.

Concurrenten

Hij moet bij Ajax de concurrentie aangaan met linksbacks Daley Sinkgraven, Nick Viergever en de Oostenrijker Max Wöber. Die laatste 2 kunnen ook centraal achterin spelen. Sinkgraven, Viergever en Wöber zijn momenteel geblesseerd en dus was Mitchell Dijks de laatste wedstrijden voor de winterstop de linksback van Ajax, terwijl hij eigenlijk al klaar was bij de Amsterdammers.

Testen en hervatten

Tijdens het trainingskamp in Portugal speelt Ajax oefenwedstrijden tegen het Deense Lyngby BK en het Duitse MSV Duisburg. Zondag is in Amsterdam de 1e training na sinds de winterstop.