Is bondscoach Van de Looi een beetje blij met de EK-loting voor Jong Oranje? 'Laten we niet te arrogant doen'
i

BSR Agency

Is bondscoach Van de Looi een beetje blij met de EK-loting voor Jong Oranje? 'Laten we niet te arrogant doen'

Martijn Baars • 19:30, 10-12-2020 / Laatste Update: 20:46, 04-01-2024

Bondscoach Erwin van de Looi heeft goedkeurend gekeken naar de de EK-loting voor de Nederlandse talenten in Nyon. Die plaatste Jong Oranje eind maart in een klassieker, een prettige verblijfplaats en een relatief onbekende tegenstander. "Het is niet terecht om na 8 jaar afwezigheid te zeggen: dit doen we wel even", reageert de bondscoach tegen het AD.

"Ik stond er open in. We wisten dat we uit pot 1 met Duitsland, Spanje, Engeland en Frankrijk een sterke tegenstander zouden loten. Dat is Duitsland geworden en dat vind ik mooi. Voor ons, maar ook voor hen. We zijn rivalen. Dit is toch een klassieker, een topaffiche. Zij hebben zich net gekwalificeerd in een poule met België. Hongarije vind ik prettig omdat we hierdoor in een mooie omgeving en een mooi stadion in Boedapest terecht zullen komen, met kans dat er straks weer publiek bij is. Van Roemenië weet ik in alle eerlijkheid nog niet veel."

'Niet arrogant doen'

"Laten we maar niet te arrogant doen. We zijn er 8 jaar niet bij geweest. We hebben wel een goede reeks met goed voetbal gehad. Dat kwam ook omdat we nooit dachten: dit doen we wel even. We kijken ontzettend uit naar het EK. De bedoeling is dat we ons kwalificeren om eind mei terug te komen voor de knock-outfase. Maar om nou te zeggen, dat doen we wel even... Dat is niet terecht als je er zo lang niet bij geweest bent.”