🎥 | Koeman geniet van Memphis: 'Hij gelooft erin het EK te halen'
i

ANP

🎥 | Koeman geniet van Memphis: 'Hij gelooft erin het EK te halen'

admin • 21:24, 11-03-2020 / Laatste Update: 21:05, 13-12-2023

Bondscoach Ronald Koeman geniet van het herstel van Memphis Depay. Dat zei hij bij praatprogramma De Wereld Draait Door.

Onder de 30 namen van de voorselectie die Koeman vandaag bekendmaakte, zit Memphis Depay niet. Die herstelt nog altijd van zijn knieblessure, maar met hem heeft de bondscoach regelmatig contact.

"De filmpjes die rondgaan op social media krijg ik persoonlijk van hem. Ik hoef daar eigenlijk niet aan te beginnen", zegt Koeman. "Ik vind het geweldig wat hij doet na zo’n knieblessure. Hij gelooft erin het EK te halen."

Schreeuwende coach

Als voorbereiding op het toernooi komt Oranje op 23 maart bij elkaar in Zeist voor het oefenduel tegen de Verenigde Staten. Of dat doorgaat? "We houden met alles rekening. De beslissing ligt bij de overheid." Het duel uitstellen, zodat er met publiek gespeeld kan worden? "Daar is geen plek voor in de drukke kalender", antwoordt de bondscoach. En zonder publiek? "Dan hoor je de coach schreeuwen, zoals bij Valencia tegen Atalanta Bergamo. Dat is niet leuk om naar te kijken."

Bekijk hier het hele fragment met de bondscoach.