KV Oostende blijft bestaan: Amerikaanse investeerders nemen Belgische club over
i

BELGA

KV Oostende blijft bestaan: Amerikaanse investeerders nemen Belgische club over

Martijn Baars • 11:09, 29-04-2020 / Laatste Update: 22:43, 13-12-2023

De Belgische voetbalclub KV Oostende komt in Amerikaanse handen. Investeringsgroep Pacific Media Group (PMG) heeft overeenstemming bereikt over een overname.

"Oostende is verheugd officieel te kunnen meedelen dat voorzitter Frank Dierckens deze week een definitieve overeenkomst heeft getekend met een Amerikaanse investeringsgroep omtrent de overname en investering in onze voetbalclub”, meldt de club uit de Belgische kustplaats op de website. "Hiermee is de toekomst van KV Oostende verzekerd.”

Amateurniveau

De licentiecommissie van de Belgische voetbalbond weigerde eerder Oostende een proflicentie te geven. Daardoor dreigt de club af te zakken naar amateurniveau. Door de bereikte overeenkomst kan de club nu mogelijk met succes tegen dit besluit in beroep gaan.

KV Oostende on Twitter

KVO is verheugd officieel te kunnen meedelen dat Frank Dierckens deze week een definitieve overeenkomst heeft getekend met een Amerikaanse investeringsgroep omtrent de overname en investering in onze voetbalclub KV Oostende. https://t.co/GGevYkqzER ❤️