Leicester en Arsenal spelen troosteloos gelijk
i

Proshots

Leicester en Arsenal spelen troosteloos gelijk

Trevor Wagener • 22:32, 20-08-2016 / Laatste Update: 20:18, 05-01-2024

Na een oersaaie 'topper' hebben Leicester City en Arsenal de punten gedeeld. In het King Power Stadium eindigde het duel precies zoals het begon: 0-0.

Zowel de thuis- als de uitploeg is het seizoen niet goed begonnen. Leicester verloor vorige week met 2-1 bij Hull City, daar waar Arsenal thuis met 3-4 onderuit ging tegen Liverpool.

Vormcrisis

Bij de titelverdediger uit de Premier League is Riyad Mahrez nog geen schim van wat hij vorig seizoen was. De Algerijn, die tegen Hull ook geen potten kon breken, zat niet in de wedstrijd en was geen moment gevaarlijk.

Ongevaarlijk

Arsenal kwam op hun beurt zelden voor het doel van Kasper Schmeichel. De Deen sloeg na een halfuur een vrije trap weg die door niemand werd aangeraakt. Leicester, dat slordig was in de eindfase, hoopte na een duikeling van Jamie Vardy op een penalty. Scheidsrechter Mark Clattenburg wilde er niet aan waarna beide ploegen gingen rusten.

Toch een verliezer

In de tweede helft werd de wedstrijd op het middenveld uitgevochten en werden de kansen niet gecreëerd. Arsenal bracht met Jack Wilshere en Mesut Özil nog de nodige creativiteit, maar werden niet gevaarlijk. De teams deelden de punten in een wedstrijd waar het publiek de grote verliezer was.