Lineker over sprookje van Leicester: 'Dit is het mooiste teamsportverhaal'
i

Pro Shots

Lineker over sprookje van Leicester: 'Dit is het mooiste teamsportverhaal'

Bart van der Wijst • 16:27, 09-04-2016 / Laatste Update: 12:53, 12-12-2023

Gary Lineker kan zijn geluk niet op over de goede prestaties van Leicester City. De oud-speler van de club vindt het onvoorstelbaar. ,,Ik kan nog niet echt bevatten wat er gebeurt. 7 punten voorsprong met nog 6 duels is uniek voor een club als Leicester", zegt Lineker tegen de NOS.

De oud-speler geniet met volle teugen van de resultaten van Leicester. ,,Ik denk dat dit waarschijnlijk het mooiste teamsportverhaal aller tijden is. Ik hoop dat ze het volhouden, al wordt het lastig onder die druk. Maar ze komen nu nog rustig over en genieten ervan."

Ranieri

Lineker had in eerste instantie helemaal geen vertrouwen in manager Claudio Ranieri, toen de Italiaan naar de club kwam. ,,Zoals veel anderen stond ik niet te springen toen Ranieri aangesteld werd. Hij had het zwaar bij het Grieks elftal, maar hij heeft ons ongelijk bewezen en daar ben ik blij om", vertelt Lineker openhartig.

[poules_game team="leicester-city" pool="sportnieuws/premier-league-2015-16"]

Het zit Ranieri zeker niet tegen. De ploeg won tien van haar gewonnen duels met slechts één doelpunt verschil. Niet alleen Ranieri moet de credits krijgen voor de prestaties van de club, maar zeker ook Jamie Vardy. Hij wist al elf wedstrijden op rij te scoren voor het team.