Lippi stopt na 6 duels als bondscoach van China: 'Wil geen dief zijn'
i

REUTERS

Lippi stopt na 6 duels als bondscoach van China: 'Wil geen dief zijn'

admin • 20:07, 14-11-2019 / Laatste Update: 20:11, 04-01-2024

Marcello Lippi is na 6 wedstrijden al opgestapt als bondscoach van China. De nederlaag van zijn ploeg tegen Syrië (1-2)in het Aziatische kwalificatietoernooi voor het WK van 2022 was de druppel voor de Italiaan.

,,Ik neem mijn verantwoordelijkheid en maak mijn vertrek bekend”, ligt Lippi toe. Gevolgd door een duidelijk statement richting zijn ploeg. ,,Ik wil het niet over deze wedstrijd hebben. Een team moet alles geven op het veld en de tactiek van de bondscoach moet worden uitgevoerd. Als een speler bang is om te verliezen, dan is er geen vechtersmentaliteit, geen wil om te winnen, geen moed”, aldus de 72-jarige Italiaan.

Verantwoordelijk

,,Ik wil geen dief van geld zijn. Mijn salaris is erg hoog. Ik voel me volledig verantwoordelijk voor deze nederlaag. Hierbij verklaar ik dat ik officieel ontslag neem als bondscoach. Ik groet iedereen en dank jullie wel”, besluit Lippi. Van oktober 2016 tot januari 2019 was de Italiaan al bondscoach van China, maar hij houdt het in zijn 2e periode als bondscoach beduidend minder lang vol.

Groep A

China staat na 4 duels 2e in groep A, met een achterstand van 5 punten op Syrië. De 71-jarige Lippi leidde Italië naar de wereldtitel tijdens het WK in 2006.