🎥 | Manchester United maakt voor het eerst in jáááren weer 5 PL-goals op Old Trafford

admin • 20:03, 04-07-2020 / Laatste Update: 08:43, 07-01-2024

Manchester United is sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson eigenlijk niet meer echt de topclub geweest die het onder de leiding van de Schot wel altijd was. Tegen Bournemouth scoorde United 5 keer. Helaas was er natuurlijk geen fan in het stadion om deze bijna historische 5-2 overwinning te aanschouwen.

Om terug te gaan naar de laatste competitiewedstrijd waarin Manchester United minimaal 5 keer thuis scoorde, komen we helemaal in 2011 uit! Toen werd Arsenal met 8-2 van de mat geveegd.

Fernandes was de man die met een lekkere vrije trap een einde aan het wachten op dat 5e PL-doelpunt op Old Trafford maakte.

5 - Manchester United have scored five goals at Old Trafford in the Premier League for the first time since December 2011 vs Wigan (5-0) - they last scored more there in their 8-2 victory over Arsenal four months prior. Best. pic.twitter.com/uJIXb5EIUV

— OptaJoe (@OptaJoe) July 4, 2020

United voor rust op voorsprong

United moest wel even op scherp worden gezet voor het doelpunten begon te maken. Junior Stanislas zette Bournemouth in de 16e minuut op 0-1. Vervolgens zorgden Mason Greenwood, Marcus Rashford en Anthony Martial zorgden voor rust nog voor de voorsprong van de thuisploeg.

1-1

2-1

3-1

Josua King bracht in de 49e minuut vanaf 11 meter de spanning weer terug in de wedstrijd, maar Mason Greenwood bouwde de voorsprong weer wat verder uit, voordat Fernandes het 5e doelpunt tegen de touwen joeg.

United blijft hopen op CL

Door de winst op Bournemouth staat Manchester United nu met 55 punten op de 4e plek, 1 punt voor nummer 5 Chelsea, dat zaterdagavond nog in actie komt tegen Watford.