Messi had geen zin in video's van Abidal tijdens ziekte: 'Je ziet er uit als een lijk'
i

ANP

Messi had geen zin in video's van Abidal tijdens ziekte: 'Je ziet er uit als een lijk'

Martijn Baars • 12:33, 11-01-2018 / Laatste Update: 16:02, 08-01-2024

Een opmerkelijke onthulling van Éric Abidal tegenover Canal+. De Franse oud-verdediger van FC Barcelona mocht in de periode dat hij kampte met leverkanker van Lionel Messi geen video's van zichzelf sturen naar de spelersselectie.

In 2012 werd bij Abidal leverkanker geconstateerd. Hij stopte tijdelijk met voetballen en onderging een transplantatie. In die tijd stuurde hij video's van zichzelf naar de selectie van FC Barcelona. Om ze aan te moedigen en op te vrolijken. Misschien ook wel om zich onderdeel van het team te blijven voelen.

Lijk

Maar Messi vond het niets, vertelt Abidal. De kleine Argentijnse dribbelaar zag op de video hoe mager zijn zieke ploeggenoot was. "Je ziet eruit als een lijk en dat doet ons pijn", klonk het nogal harteloos. Messi vroeg Abidal om geen video's meer te sturen.

Aanmoedigen

"Ik zag het anders", legt Abidal uit. "Ik probeerde ze juist aan te moedigen." Overigens deed lang niet iedereen zo hard tegen de zieke voetballer. Thierry Henry bezocht hem bijvoorbeeld meerdere malen in het ziekenhuis.

Na zijn ziekbed keerde Abidal terug als profvoetballer. In 2014 stopte hij en tegenwoordig is hij vertegenwoordiger van FC Barcelona. De club waar Messi nog altijd voetbalt inderdaad.