🎥 | MVV Maastricht gaat met uniek shirt spelen, KNVB vindt het oké

Martijn Baars • 19:16, 12-11-2020 / Laatste Update: 19:56, 08-01-2024

MVV Maastricht heeft een oplossing bedacht om geldzorgen tegen te gaan. De nummer 16 van de Keuken Kampioen Divisie gaat met maar liefst 6 sponsors op de voorkant van het shirt spelen, zo maakte de Limburgse club donderdag bekend. 

Dat is nog nooit eerder gebeurd. Tot op heden waren slechts 3 sponsoren op de voorkant toegestaan, maar op verzoek en initiatief van MVV Maastricht is het reglement door de KNVB voor het eerst verruimd.

Unieke manier

"MVV Maastricht staat in deze coronatijd aan de wieg van een nieuw tijdperk als het om het shirtsponsorlandschap in het Nederlandse betaalde voetbal gaat. MVV heeft gekozen voor een unieke manier van shirtsponsoring waar verbondenheid en creativiteit de boventoon voeren”, aldus MVV.

'We zijn blij met de KNVB'

"De plannen lagen er al langer maar we hebben in Maastricht met spanning afgewacht op het uiteindelijke groene licht vanuit Zeist. We zijn in ieder geval blij dat de KNVB enorm met de clubs en dus ook met MVV meedenkt waardoor we het nieuwe initiatief nu definitief kunnen presenteren."

Zaterdag al nieuwe shirts

MVV zal zaterdag in de uitwedstrijd tegen provinciegenoot Roda JC al in de nieuwe shirts spelen. De 6 sponsors zijn afkomstig uit verschillende branches: IT, horeca, industrie, onlinemarketing, bouw en elektra en installatie.