'Nederland in nieuwe Nations League-groep met Italië, Bosnië-Herzegovina en IJsland'
i

AFP

'Nederland in nieuwe Nations League-groep met Italië, Bosnië-Herzegovina en IJsland'

Martijn Baars • 16:10, 03-03-2020 / Laatste Update: 19:21, 08-01-2024

Als het aan de lezers van Sportnieuws.nl ligt, dan is de ideale loting voor het Nederlands elftal in de nieuwe Nations League een mix tussen moeilijk en op papier makkelijk. Om 18.00 uur is de échte loting in Amsterdam, maar voor die tijd mochten onze lezers hun ideale groep samenstellen.

Opvallend is dat er vooral gekozen wordt voor de op papier 'makkelijkste' tegenstanders van elke pot. Uit pot 2 kon namelijk gekozen worden uit België, Spanje, Frankrijk en Italië. Laatstgenoemd land is met 44 procent van de stemmen favoriet, voor onze Belgische buren.

[poll id="1956"]

Minst aansprekende land

Uit pot 3 was het sowieso kiezen tussen de minst aansprekende namen van allemaal. Tegen Oekraïne wil bijna niemand spelen, misschien ook wel omdat Oranje al tegen dat land speelt in de groepsfase van het EK. In de Nations League hopen onze lezers dan weer op een andere tegenstander: Bosnië-Herzegovina.

[poll id="1957"]

Geen Duitsland

Een rematch tegen Duitsland zit er voor 2020/2021 ook niet meer in. Hoewel dat afgelopen Nations League-campagne best beviel voor Nederland, zien de fans toch liever een 'slechter' land uit pot 4 komen. In dit geval het liefst IJsland, boven Polen, Duitsland of Kroatië.

[poll id="1958"]

De ideale loting volgens Sportnieuws.nl-stemmers: Nederland - Italië - Bosnië - IJsland.