Nederlandse fans zijn al druk in de weer met kaartjes voor het EK 2020
i

BSR/SOCCRATES

Nederlandse fans zijn al druk in de weer met kaartjes voor het EK 2020

Brian Vesseur • 12:35, 10-07-2019 / Laatste Update: 02:55, 07-01-2024

Nederland staat in de top 5 van landen met de meeste aanvragen voor kaartjes voor het EK in 2020. Samen met Hongarije, Duitsland, Rusland en Engeland hebben de Nederlandse fans wel zin in een voetbalfeestje. Het EK wordt gespeeld in 12 Europese steden, waarvan Amsterdam er ook eentje is. In de Johan Cruijff Arena worden 3 groepswedstrijden en 1 achtste finalewedstrijd gespeeld.

Sinds vorige maand kunnen voetbalfans zich via de website van de UEFA aanmelden voor de wedstrijden die ze willen bezoeken. De inschrijfperiode eindigt vrijdag.

Meer vraag dan aanbod

Aangezien de vraag naar tickets het aanbod nu al ruimschoots overstijgt, zullen de kaartjes via loting worden toegewezen. In de loop van volgende maand krijgen de 'gelukkigen' bericht van de UEFA. Ze kunnen hun aangevraagde kaartjes dan ook daadwerkelijk aanschaffen.

Nog meer mogelijkheden

Tijdens de eerste verkoopfase zijn 1,5 miljoen kaarten beschikbaar. Na de loting voor de Europese eindronde, op 30 november, begint de tweede verkoopfase met 1 miljoen tickets. De laatste fase vindt in april 2020 plaats, nadat de laatste 4 deelnemers bekend zijn geworden via de play-offs. In totaal zijn 3 miljoen kaarten beschikbaar voor het publiek.

Prijzen

Tickets voor de groepswedstrijden in de Johan Cruijff ArenA, die plaats biedt aan zo'n 54.000 toeschouwers, kosten tussen de 50 en 185 euro. Voor een kaartje voor de finale op Wembley in Londen moet tussen de 295 en 945 euro worden betaald. De andere speelsteden zijn Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, München, Rome en Sint-Petersburg.