Onana houdt z'n doel weer schoon en bezorgt Seedorf/Kluivert belangrijk punt
i

REUTERS

Onana houdt z'n doel weer schoon en bezorgt Seedorf/Kluivert belangrijk punt

Martijn Baars • 23:24, 29-06-2019 / Laatste Update: 17:50, 08-01-2024

Het Kameroen van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert heeft tijdens de Afrika Cup een belangrijk punt gepakt tegen Ghana. In een saai duel deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder (0-0), al ging het in de slotfase nog bijna mis voor Kameroen. De formatie van Seedorf leidt desondanks Groep F met 4 punten uit 2 duels.

De schrik sloeg de Kameroeners om het hart toen Jean-Armel Kana-Biyik de bal 5 minuten voor tijd in de opbouw verspeelde. Het leidde tot een rappe counter van Ghana. Eindstation Owusu Kwabena haalde verwoestend uit, maar Ajacied André Onana hoorde de bal uiteen spatten op de lat.

Ajacied Onana

Het is niet dat de 23-jarige doelman bijzonder veel te doen had in het Egyptische Ismailia. De Ghanezen waagden weliswaar 14 pogingen, slechts 1 daarvan kwam tussen de palen. Onana hield daardoor weer zijn doel schoon, net als in het 1e groepsduel. Toen klopte Kameroen Guinee-Bissau met 2-0.

Benin

Dinsdag (18.00 uur) treedt de ploeg van Seedorf en Kluivert voor het laatste groepsduel aan tegen Benin. Aan een punt heeft het dan hoogstwaarschijnlijk genoeg om zich te kwalificeren voor de achtste finales.