Ontslagen Bergkamp stookt vuurtje onder Ajax nog meer op en dreigt met rechtszaak
i

Pro Shots

Ontslagen Bergkamp stookt vuurtje onder Ajax nog meer op en dreigt met rechtszaak

Martijn Baars • 21:41, 17-01-2018 / Laatste Update: 11:47, 12-12-2023

Dennis Bergkamp is het nog steeds niet eens met de manier waarop hij bij Ajax is ontslagen. Vlak voor de winterstop, na de bekernederlaag bij FC Twente, barstte de bom in Amsterdam en werd hij, samen met hoofdtrainer Marcel Keizer en assistent Hennie Spijkerman op straat gezet.

Nu dreigt Bergkamp volgens Voetbal International met een rechtszaak tegen Ajax. Via advocaat Harro Knijff heeft hij bezwaar aangetekend tegen de redenen voor zijn ontslag bij Ajax. "We hebben Ajax laten weten het oneens te zijn met de ontslaggronden", zegt zijn advocaat. "We hebben nog geen andere redenen gehoord dan die in het persbericht stonden en daar tekenen we bezwaar tegen aan."

Arbitragezaak

Volgens dat persbericht werd Bergkamp ontslagen omdat 'er verschil van mening is over het voeren van het technisch beleid'. Bergkamp heeft nog een contract voor onbepaalde tijd bij de Amsterdamse club. Advocaat Knijff: "Ik wacht op een reactie van Ajax. Als we hierover geen overeenstemming bereiken, zal Ajax een arbitragezaak bij de KNVB moeten regelen om tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst te kunnen komen. De bal ligt bij Ajax."

Rust teruggekeerd

Bij Ajax was de rust nét weer teruggekeerd. Met nieuwe trainer Erik ten Hag en assistent Alfred Schreuder was de voorbereiding op de tweede seizoenshelft al goed begonnen met een dikke oefenzege op Lyngby.