PEC Zwolle moet het tegen PSV zonder Boer en Marcellis doen
i

ANP Pro Shots

PEC Zwolle moet het tegen PSV zonder Boer en Marcellis doen

Trevor Wagener • 22:02, 24-08-2018 / Laatste Update: 05:05, 06-01-2024

PEC Zwolle moet het zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen PSV stellen zonder doelman Diederik Boer en verdediger Dirk Marcellis. De 2 ervaren bazen uit het elftal van trainer John van 't Schip kampen beiden met een knieblessure.

"Aan de ene kant teleurstellend dat ze er niet bij zijn, want het zijn ervaren jongens", zei Schippie tegen AD. "Maar aan de andere kant biedt dit ook de kans aan andere jongens om te laten zien dat hun tijd is gekomen."

Wie wel?

Mickey van der Hart neemt de plek onder de lat over van de 37-jarige Boer. De 16-jarige groeibriljant Sepp van den Berg vervangt naar verwachting Marcellis centraal achterin. Ouasim Bouy, die vrijdag als huurling van Leeds United voor de 3e keer neerstreek in Zwolle, is speelgerechtigd en kan met het rugnummer 3 direct in actie komen tegen PSV.

PEC Zwolle pakte in dit hele kalenderjaar pas 11 punten. De ploeg van Van 't Schip begon het nieuwe seizoen met verliespartijen tegen sc Heerenveen en FC Utrecht. PEC verloor toen met 2-3 en 2-0. "Ik ben ervan overtuigd dat de resultaten wel weer komen, hopelijk heel snel al tegen PSV", besloot de trainer.