PSG-coach Emery: 'De wereld moet PSG en City dankbaar zijn voor het geld'
i

AP

PSG-coach Emery: 'De wereld moet PSG en City dankbaar zijn voor het geld'

admin • 20:24, 08-02-2018 / Laatste Update: 13:09, 12-12-2023

Paris Saint-Germain coach Unai Emery vindt dat heel de voetbalwereld wel eens wat dankbaarder mag zijn richting PSG en Manchester City. De centen doen het moderne voetbal volgens de coach namelijk alleen maar goed.

Volgens Emery worden Real Madrid en Barcelona op de proef gesteld. "De traditionele clubs zien dat hun koninkrijk onder druk staat van PSG en City. Ik denk dat het goed voor het voetbal is dat er nieuwe clubs met nieuwe middelen zijn. Iedereen zou daar dankbaar voor moeten zijn", zei Emery tegen Marca.

Aanklagen

De PSG-coach ging in de Spaanse sportkrant in op het dreigement van La Liga-baas Javier Tebas. Hij wil PSG en City, die in handen zijn van respectievelijk Qatari en Emirati, bij de Europese Unie aanklagen vanwege hun financieringsmethoden en het overtreden van Financial Fairplay.

Dankbaar

Emery: "Ik weet nog dat Real Madrid dure spelers haalde als Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo en James Rodríguez. Barça legde ook veel geld neer voor Rivaldo. Nu zijn we dat die financiële capaciteit er ook in Frankrijk is. Ik denk dat het goed is voor dit land en dat we hier dankbaar moeten zijn voor de investeringen vanuit Qatar."

Mbappé

PSG haalde niet alleen Neymar voor 222 miljoen euro weg bij Barça. De Parijse club versloeg ook Barcelona en Real Madrid in de jacht op Monaco-sensatie Kylian Mbappé. PSG legde liefst 180 miljoen euro voor hem neer. "Real en Barça wilden Kylian, maar PSG had de spierballen om hem voor de Franse competitie te behouden. De transfer werd ook om sportieve redenen gedaan en niet om financiële."