PSV-spelers praten over minder salaris: ‘Ernst van de situatie is ons duidelijk’
i

BSR Agency

PSV-spelers praten over minder salaris: ‘Ernst van de situatie is ons duidelijk’

admin • 12:25, 02-05-2020 / Laatste Update: 10:47, 08-01-2024

Ibrahim Affelay heeft een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken die PSV met de spelers heeft gevoerd over tijdelijke salarisverlaging. De selectie kwam vrijdag voor de 2e keer bij elkaar om erover in gesprek te gaan.

,,Namens mijn collega’s kan ik zeggen dat het een goed gesprek is geweest”, liet de 34-jarige middenvelder weten op de website van PSV. ,,De ernst van de situatie is ons helemaal duidelijk. Er is geen twijfel over de noodzaak om goed te kijken welke bijdrage we kunnen leveren.”

Onderhandelen

Of de gesprekken echt nodig zullen zijn, is nog de vraag. De organisatie die de spelers vertegenwoordigd (VVCS) is op dit moment ook al aan het onderhandelen met de organisatie die de de clubs vertegenwoordigd (FBO). De VVCS en de FBO willen afspraken maken die gelden voor het gehele profvoetbal. ,,Die gesprekken respecteren we natuurlijk”, verzekerde Afellay. ,,Zij vertegenwoordigen ook ons als spelersgroep en PSV als club. We rekenen er op dat er snel duidelijkheid komt.”

Miljoenentekort

PSV-directeur Toon Gerbrands kondigde vorige week aan dat de directieleden van zijn club 20 procent loon inleveren voor de periode dat zijn ploeg achter gesloten deuren moet spelen. ,,Als we tot aan de kerst zonder publiek zouden moeten spelen, halen we 12 tot 14 miljoen euro niet binnen”, liet hij weten. Gerbrands sprak vorige week vrijdag voor de 1e keer met de PSV-spelers over een loonoffer.

Ook bij FC Twente en Feyenoord zijn nu gesprekken over het inkrimpen van salaris.