De rechterhand van Klopp die je nooit ziet ga je de rest van het seizoen ook echt niet meer zien
i

Pro Shots / Action Images

De rechterhand van Klopp die je nooit ziet ga je de rest van het seizoen ook echt niet meer zien

admin • 20:28, 30-04-2018 / Laatste Update: 08:43, 07-01-2024

Waarschijnlijk zegt de naam Zeljko Buvac je niet zo heel veel. Toch is deze Bosniër al dik 17 jaar de rechterhand en assistent-trainer van Jurgen Klopp. Je ziet hem soms wel eens zitten of overleggen op de bank tijdens een wedstrijd van Liverpool zonder echt te weten wie het is. Kleine spoiler: de rest van het seizoen ga je hem niet meer zien.

Waarom niet?

De assistent-trainer zou namelijk een beetje in de clinch liggen met zijn Duitse boezemvriend. Dat is best opvallend omdat ze al sinds 2001 onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn. Toen begonnen ze met zijn tweeën als trainersduo bij Mainz in de Bundesliga en bij iedere klus van Klopp ging Buvac mee. Dus ook naar Borussia Dortmund en Liverpool.

'Persoonlijke omstandigheden'

Volgens de BBC waren er geruchten dat Buvac de club had verlaten na een aanvaring met Klopp, maar dat werd door Liverpool tegengesproken. Volgens de club is de rechterhand van Klopp de rest van het seizoen weg vanwege 'persoonlijke redenen'. Wat die dan precies mogen zijn wil de club niet zeggen. Toch is de timing vrij opvallend aangezien Liverpool woensdag misschien wel een van de belangrijkste wedstrijden in de clubgeschiedenis speelt. Dan wordt namelijk de return in de halve finale van de Champions League gepeeld tegen AS Roma. 'The Reds' verdedigen in Rome een 5-2 voorsprong.