Ronaldinho denkt op vrije voeten te zijn, maar hoort later dat hij tóch in de cel moet tukken
i

ANP

Ronaldinho denkt op vrije voeten te zijn, maar hoort later dat hij tóch in de cel moet tukken

admin • 14:46, 07-03-2020 / Laatste Update: 13:49, 07-01-2024

Hij mag dan al een tijdje gestopt zijn. Ronaldinho maakt een paar dagen voor zijn 40e verjaardag nog genoeg dingen mee die het bespreken waard zijn. Gisteren werd hij vanuit een hotel in Paraguay met een zak over zijn hoofd afgevoerd door de politie. Nog altijd is de voormalig wereldvoetballer niet op vrije voeten.

Ronaldinho en zijn broer werden gearresteerd omdat ze het land met een vals Paraguayaans paspoort binnen wilden komen. Naar eigen zeggen zijn ze in het land omdat ze zijn boek wilde promoten en op kosten van een casinobaas een clinic zouden geven.

O nee, toch niet

Omdat de 2 braaf hadden meegewerkt aan het onderzoek, leek het (gezien de Paraguayaanse wet) een kwestie van tijd voordat ze op vrije voeten zouden komen. Daar dacht de rechter anders over. Hij wil dat de zaak verder onderzocht wordt.

3 andere verdachten

Ronaldinho is niet de enige die is aangeklaagd. Wilmondes Sousa, een zakenman die hem het paspoort aangesmeerd zou hebben, is door Ronaldinho zelf aangewezen als de man van wie hij de paspoorten kreeg. Ook 2 Paraguayaanse vrouwen, van wie het document in werkelijkheid zou zijn, hebben iets uit te leggen.