Sarina Wiegman blij met het WK 2023
i

BSR Agency

Sarina Wiegman blij met het WK 2023

admin • 00:26, 26-06-2020 / Laatste Update: 19:44, 04-01-2024

Sarina Wiegman juicht het toe dat het WK van 2023 verspreid in 2 landen wordt gespeeld. Dat zei de bondscoach van de Nederlandse voetbalsters over de toewijzing van het eindtoernooi aan Australië en Nieuw-Zeeland.

"Dat het in 2 landen wordt gespeeld, vind ik bijzonder. En het zijn ook nog eens 2 echte sportlanden die altijd vertegenwoordigd zijn op eindtoernooien. Rugby is daar erg groot, maar voetbal is echt bezig aan een opmars", zei Wiegman. "Tegen beide landen hebben we weleens gespeeld en je merkt echt dat de voetbalsport daar groeiende is. Dat zag je ook terug in de boodschap die ze verspreidden."

Beste bid

"Ze hadden ook al het beste bid ingeleverd, dus in die zin was de toewijzing geen verrassing. In beide landen ben ik nog nooit geweest, al heb ik al aardig wat van de wereld gezien door het voetbal." Wiegman benadrukt echter wel dat het WK nog ver weg is. Eerst wacht nog deelname aan de Olympische Spelen, volgend jaar, en 1 jaar later het EK in Engeland. Oranje moet zich ook nog kwalificeren voor het WK van 2023.

Tijdsverschil

"Zaken als het tijdsverschil en klimaat zijn voor later", aldus de bondscoach. "Al begreep ik wel dat er tussen Australië en Nieuw-Zeeland het nodige tijdsverschil zit. Daar hebben we op het WK in Canada in 2015 ook mee te maken gehad en dat had toch wel wat invloed op de voorbereidingen.” De KNVB heeft de ambitie het WK van 2027 binnen te halen. Momenteel wordt de haalbaarheid onderzocht.