Sarina Wiegman zou best met ADO Den Haag in gesprek gaan als ze haar als trainer willen
i

Orange Pictures

Sarina Wiegman zou best met ADO Den Haag in gesprek gaan als ze haar als trainer willen

Martijn Baars • 15:25, 23-03-2020 / Laatste Update: 21:29, 13-12-2023

Sarina Wiegman loopt niet weg voor de kans om hoofdtrainer te worden bij ADO Den Haag. Dat zegt de huidige bondscoach van de Oranje Leeuwinnen in gesprek met Omroep West. Ze wil best in gesprek gaan met de club waar ze al haar hele leven een zwak voor heeft.

"Als je de 1e vrouw bent die een professioneel mannenteam coacht. dan komt daar een hoop bij kijken. Maar ik zou wel in gesprek gaan. Uiteindelijk wil je weten: Wat is de visie van de club? Welke voorwaarden zijn er? Hoe ziet de toekomst eruit? Welke budgetten zijn er? Daarom zou ik zeker een eerste gesprek aangaan."

Corona

Momenteel draait ADO dramatisch dit seizoen in de Eredivisie. Als het coronavirus er niet was geweest, had degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie gedreigd. Door dit noodscenario heeft ADO weer hoop. Maar hoe zou Wiegman de degradatiecrisis bij ADO bestrijden?

ADO uit de crisis?

"Dat is voor mij heel moeilijk te beantwoorden. Ik zou dan de in’s en de out’s moeten weten. Ik volg ADO Den Haag niet nauwgezet genoeg om er een goed en gefundeerd oordeel over te kunnen geven. Ik zie wel dat ze het heel zwaar hebben en dat vind ik wel jammer."