Schaars had Oranje niet verwacht: 'Je speelt tenslotte bij Heerenveen'
i

Pro Shots

Schaars had Oranje niet verwacht: 'Je speelt tenslotte bij Heerenveen'

Martijn Baars • 19:32, 27-10-2016 / Laatste Update: 16:40, 08-01-2024

Niet alleen half Nederland, maar ook Stijn Schaars was verbaasd dat hij door bondscoach Danny Blind is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De 32-jarige middenvelder van sc Heerenveen heeft 23 interlands op zijn naam, maar zijn laatste wedstrijd was in 2014.

Strootman

Schaars werd opgeroepen omdat bijvoorbeeld ook Kevin Strootman geschorst is voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. ,,Ik moet wel zeggen dat ik niet wist dat Strootman geschorst is", zegt hij op de site van zijn management.

Speculaties

,,Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik erbij zou zitten. Er werd van diverse kanten wel gespeculeerd over een terugkeer van mij in de selectie. Maar ik had echt gedacht dat het bij speculaties zou blijven. Je speelt tenslotte bij Heerenveen."

Nederland-België

Het Nederlands elftal speelt op 9 november vriendschappelijk tegen België. Een paar dagen later wacht in Luxemburg de 4e tegenstander voor de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland.

Wil jij trouwens kaarten winnen voor de wedstrijd tegen België? Doe dan mee aan onze quiz en wie weet win jij wel 2 gratis kaarten voor het duel in de Amsterdam Arena!