Scheidsrechter Gözübüyük blijft bij zijn beslissing: 'Vond het geen penalty voor Heerenveen'
i

Stanley Gontha

Scheidsrechter Gözübüyük blijft bij zijn beslissing: 'Vond het geen penalty voor Heerenveen'

Martijn Baars • 21:31, 20-01-2019 / Laatste Update: 00:29, 06-01-2024

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük blijft bij zijn beslissing dat hij sc Heerenveen géén strafschop gaf bij een 3-3 stand. Ajax-doelman Kostas Lamprou, die het zelf overigens ook geen pingel vond, beukte Sam Lammers omver. Het werd uiteindelijk 4-4, maar een penalty had mogelijk de wedstrijd helemaal om kunnen draaien.

"Ik vond het te licht", zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. "Hij raakte 'm, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf."

VAR

Gözübüyük liet eerst doorspelen na de botsing tussen Lamprou en Lammers, bij een stand van 3-3. Op advies van de videoarbiters achter de tv-schermen in Zeist ging de scheidsrechter toch naar de beelden kijken. "Vaak wordt gedacht dat als je het gebaar van een tv-scherm maakt en je naar de zijkant gaat, dat dan altijd een beslissing moet worden teruggedraaid. Maar er werd nu duidelijk gezegd: we willen dat je zelf gaat kijken."

'De één vindt het een penalty, de ander niet'

"Ik kwam tot dezelfde mening als op het veld. De ene vindt het een penalty, de andere niet. Het is vaak interpretatie. Een hoop mensen zullen zeggen: het was een penalty. Er zullen ook een hoop mensen zeggen dat het een voetbalduel was."