Schreeuwende en vloekende Buffon flink gestraft door UEFA
i

Pro Shots

Schreeuwende en vloekende Buffon flink gestraft door UEFA

admin • 21:34, 05-06-2018 / Laatste Update: 19:10, 05-01-2024

Het is al even geleden, maar Gianluigi Buffon is alsnog hard aangepakt voor zijn commentaar op de arbitrage tijdens en na de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. De UEFA heeft Gigi voor 3 Europese wedstrijden geschorst.

Een schorsing zou hij vanwege het krijgen van een rode kaart sowieso krijgen, maar de straf is waarschijnlijk hoger geworden door zijn gedrag achteraf. Buffon was witheet omdat Michael Oliver de Madrilenen in blessuretijd een strafschop gaf.

Vloekend en schreeuwend

En dat maakte hij vloekend en tierend duidelijk. Naast het feit dat hij flink tekeerging, botste hij ook tegen Oliver aan. Hij kreeg daarop de rode kaart.

'Geen hart'

De pingel werd benut en Juve werd uitgeschakeld. Buffon na afloop: ''Het is duidelijk dat hij geen hart in zijn borst heeft zitten, maar een vuilnisbak. Als je niet het karakter hebt om een wedstrijd als deze te leiden, dan kan je beter met je vrouw en kinderen op de tribune gaan zitten.''

Stoppen

De grote vraag is of Buffon nog iets van de schorsing gaat merken. De 40-jarige goalie heeft z'n laatste wedstrijd voor Juventus namelijk al gespeeld en het is nog maar de vraag of hij doorgaat met keepen. Als hij doorgaat, is de kans groot dat dat buiten Europa is. Er zijn echter ook geluiden dat de Italiaan naar PSG gaat.