'Sexy imago' van hoofdsponsor Destil 2 jaar langer op het shirt van Willem II
i

SOCCRATES/BSR

'Sexy imago' van hoofdsponsor Destil 2 jaar langer op het shirt van Willem II

Martijn Baars • 14:03, 30-04-2020 / Laatste Update: 14:49, 07-01-2024

De naam van Destil Prolians zal nog 2 seizoenen langer op de voorkant van het shirt van Willem II prijken. Ondanks de zware economische omstandigheden verbond de groothandel voor de bouw en industrie, die in Tilburg zijn hoofdvestiging heeft, zich voor langere tijd aan de club.

Het bedrijf is aan zijn 2e termijn bij Willem II bezig. Van 2008 tot 2010 was Destil ook al hoofdsponsor. 2 jaar geleden keerde de naam terug op de shirts van de Tilburgse voetballers met als doel Destil een ‘sexy imago’ te verschaffen. Een aantal jaren was het bedrijf ook verbonden aan de Tilburgse ijshockeyers die als Destil Trappers door het leven gingen. 

Moeilijke tijden

De overeenkomst is al enige tijd geleden gesloten. Beide partijen besloten juist in deze moeilijke tijd naar buiten te treden in de hoop dat supporters en andere sponsors ook hun overeenkomst met de club zullen verlengen. 

Geld

Hoeveel het bedrijf precies neertelt om op de shirts te staan is niet bekend gemaakt. Voormalig directeur Berry van Gool schatte de marktwaarde van het Tilburgse shirt een paar jaar geleden op een half miljoen euro en verwees daarbij naar clubs als PEC Zwolle en NAC Breda. Inmiddels heeft Willem II veel meer allure gekregen.