Slecht nieuws: KNVB krijgt te horen dat er in 'toppermaand' januari nog steeds geen fans welkom zijn
i

ANP

Slecht nieuws: KNVB krijgt te horen dat er in 'toppermaand' januari nog steeds geen fans welkom zijn

Martijn Baars • 19:45, 09-12-2020 / Laatste Update: 18:20, 04-01-2024

Het betaald voetbal hoopte in januari te kunnen beginnen met beperkt publiek bij wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, maar dat zit er gezien het aantal coronabesmettingen nog niet in. Dat heeft de directeur betaald voetbal van de KNVB, Eric Gudde, woensdag te horen gekregen in gesprek met onder anderen premier Mark Rutte.

"Vandaag is er goed overleg geweest over het grote maatschappelijke belang van sport in onze samenleving", zei Gudde. "Er is hierbij nadrukkelijk gesproken over het belang van publiek in onze stadions en de enorme pijn voor onze sector, zowel het gemis voor de supporters als de financiële druk voor de clubs. Helaas laten de besmettingscijfers het nu niet toe om al terug te keren naar de fase met beperkt publiek", zegt Gudde.

Ic-opnames

"Ik heb van Mark Rutte begrepen dat de ic-opnames in elk geval van gemiddeld 24 naar maximaal 10 opnames per dag moeten, voordat er versoepelingen mogelijk zijn en de stadions misschien weer open kunnen voor publiek."

Toppers zonder publiek

De beslissing is extra zuur, want het schema van de Eredivisie was er juist op gericht om in januari weer met fans te kunnen spelen. Alle topwedstrijden tussen de top-4 onderling, waren bijvoorbeeld gepland voor in januari.

Toppers in januari:

10-01: Ajax-PSV

13-01: PSV-AZ

17-01: Ajax-Feyenoord

24-01: Feyenoord-AZ

31-01: AZ-Ajax

31-01: Feyenoord-PSV