Southampton beschuldigt Swansea van gemene spelletjes in degradatiestrijd
i

Getty Images

Southampton beschuldigt Swansea van gemene spelletjes in degradatiestrijd

admin • 08:42, 08-05-2018 / Laatste Update: 05:35, 07-01-2024

Het is de wedstrijd van het jaar voor Swansea City en Southampton. In het Liberty Stadium in Wales is de winnaar vrijwel zeker voor nóg een seizoen verzekerd van Premier League-voetbal.

Om goed fit aan de wedstrijd te kunnen beginnen boekte Southampton een hotel een Swansea. Vlak in de buurt van het stadion. Maar de ploeg kreeg volgens de Daily Mail te horen dat hun 40 kamers niet meer beschikbaar waren door een 'virus'. Onzin! Denkt Southampton.

Toch hebben ze voor de zekerheid wel een nieuw hotel geboekt, in Cardiff, vanwege drukte minimaal een uur rijden in de avondspits. Mark Hughes, de trainer van Soton, was not amused. Hij vermoed 'vuil spel'.  Zeker toen ook bleek dat toeristen nog 'gewoon' terecht konden in het Marriot van Swansea.

Zege betekent lijfsbehoud

Met de laatste speelronde van komend weekeinde nog op het programma zou een zege dinsdag in Swansea voor beide clubs vrijwel zeker lijfsbehoud betekenen. Bovendien is dan West Bromwich Albion na Stoke City de 2e degradant. 'Westbrom', dat na 37 duels op 31 punten staat, heeft alleen baat bij een remise tussen Swansea City en Southampton. Dan is er nog een waterkansje op lijfsbehoud op de laatste speeldag.