Spaanse kranten lyrisch over 'uitmuntende Cillessen'
i

Pro Shots

Spaanse kranten lyrisch over 'uitmuntende Cillessen'

admin • 13:54, 08-02-2017 / Laatste Update: 15:57, 12-12-2023

Bijna alle Spaanse (sport)kranten die de de spelers na elke wedstrijd met een cijfer beoordelen zijn het er over eens: Jasper Cillessen krijgt een 9 (of een gelijkwaardige beoordeling in sterren) voor zijn optreden dinsdagavond in de return van de halve finale van de Spaanse beker tegen Atlético Madrid.

Goed rendement

In een tumultueuze wedstrijd, met 3 rode kaarten, hield de Nederlandse doelman het hoofd koel. Met een 1-1 (na de 2-1 zege in de uitwedstrijd) plaatste Barça zich voor de finale. "Cillessen verdient de finale", schrijft El Mundo Deportivo. "Zijn transfer was voor velen een verrassing, maar gezien zijn rendement is zijn komst een goede keus geweest. In de 2 wedstrijden tegen Atlético was hij de uitblinker."

Beste wedstrijd

"Ja, ik denk dat het mijn beste wedstrijd voor Barça is", zei hij er zelf over. "Maar ik heb liever een wedstrijd waarin ik minder werk heb", grapte hij. Cillessen hield Barcelona dinsdag vooral in het eerste half uur op de been, toen Atlético een ware stormloop op zijn doel ontketende. Met goede reacties op schoten van onder anderen Carrasco en een kopbal van Griezmann (in buitenspelpositie) voorkwam hij een snelle voorsprong van de bezoekers. Ook zag hij Gameiro een strafschop missen. Even later was Cillessen tegen dezelfde speler kansloos, maar toen was de wedstrijd al in de eindfase beland, met 3 mannen die met rood van het veld waren verdwenen: Sergi Roberto, Luis Suárez en Carrasco.

Rust aan de bal

"Hij was zoals altijd uitmuntend met zijn voeten, kapte zelfs een tegenstander uit, maar het belangrijkst waren zijn rust en zijn reddingen in de beginfase", schrijft Sport. Ook vanuit Madrid is er lof: "De grote avond van Cillessen", kopt de krant Marca. "Hij was een nachtmerrie voor Atlético, en speelt een heel goed bekertoernooi."

Cillessen is de doelman van Barça in de Copa del Rey. In de competitie en de Champions League kiest coach Luis Enrique vooralsnog voor de veel jongere Ter Stegen (24). Als dat zo blijft, dan zou de Nederlander pas over 3,5 maand weer in actie komen; op 27 mei is de bekerfinale, tegen Celta of Alavés, die vanavond spelen.