'Spelers Barça wachtten Espanyol op in spelerstunnel'

'Spelers Barça wachtten Espanyol op in spelerstunnel'

admin • 11:53, 07-01-2016 / Laatste Update: 21:43, 08-01-2024

De derby tussen Barcelona en Espanyol woensdag (4-1) werd opgeschrikt door liefst 13 kaarten, waarvan twee rode, en een aantal smerige overtredingen. Na afloop kwam het bijna tot een gevecht in de catacomben. Het opstootje krijgt voor Luis Suárez wellicht nog een staartje.

Scheidsrechter Juan Martínez noemt in zijn wedstrijdrapport expliciet de naam van de voormalig Ajacied. De Uruguayaan zou de spelers van Espanyol met een aantal ploeggenoten in de spelerstunnel hebben opgewacht. ,,Wij wachten hier op jullie. Kom dan, losers", staat in het rapport dat uitlekte via Cadena COPE.

Suárez kreeg volgens het Spaanse radiostation in de catacomben gezelschap van Javier Mascherano, Gerard Piqué en Sergio Busquets. Trainer Luis Enrique van Barcelona stuurde zijn spelers naar de kleedkamer voordat het tot een handgemeen kwam.

Rode kaarten

Het bekerduel tussen de twee ploegen uit Barcelona liep woensdagavond volledig uit de hand. Martinez deelde twee rode kaarten uit aan Pape Kouli Diop - voor het beledigen van Suárez - en Hernan Perez van Espanyol.

Afgelopen zaterdag speelden Barcelona en Espanyol in de competitie ook al tegen elkaar. Dat duel eindigde doelpuntloos.