Stengs geniet van 'Italiaans' ogend stadion van AZ: 'Vind het misschien wel mooier zonder dak'
i

Getty Images

Stengs geniet van 'Italiaans' ogend stadion van AZ: 'Vind het misschien wel mooier zonder dak'

Martijn Baars • 15:08, 10-12-2019 / Laatste Update: 12:50, 07-01-2024

AZ trainde dinsdagochtend voor het eerst in maanden weer in het eigen stadion. Even daarvoor gaf de gemeente Alkmaar groen licht om AZ-Ajax daar zondag te laten spelen. "En dat is toch wel een lekker gevoel", zei Calvin Stengs na de training. "Net voor de training hoorden we dat de wedstrijd tegen Ajax hier gespeeld kon worden. Mooi. Het is fijn om weer terug te zijn."

Stengs is stiekem ook wel blij dat hij even van het kunstgrasveld in Den Haag af kan. "De gedachte om steeds op kunstgras te spelen vond ik zelf niet altijd het fijnste. We speelden er wel goed op trouwens. "Het is ook lekker om weer zelf naar het stadion te komen in plaats van vroeger bij elkaar te komen in een hotel."

'Mooier zonder dak'

Dat het stadion in Alkmaar nu even geen dak heeft, stoort Stengs helemaal niet. "Ik vind het misschien wel nog mooier zo zonder dak. Je ziet ook ineens details die je normaal niet ziet. Ik vroeg nog net aan iemand: 'waren die ramen daarboven altijd al zwart? Het oogt Spaans of Italiaans en dat vind ik wel wat hebben. Stadions die je normaal alleen op televisie ziet."