Strootman: 'Ambitie hebben om voor titel te gaan'

Strootman: 'Ambitie hebben om voor titel te gaan'

Trevor Wagener • 11:34, 02-08-2016 / Laatste Update: 09:31, 05-01-2024

Kevin Strootman vindt dat zijn team AS Roma voor de landstitel in de Serie A moet gaan, ondanks dat Juventus de macht heeft. Zelf lijkt de middenvelder na jaren van blessures onder Luciano Spalletti weer af te stevenen op een basisplaats.

In de nacht van maandag op dinsdag rekende Roma in St. Louis met 1-2 van Liverpool af. Nog voor de wedstrijd liet Strootman aan ESPN weten zich erg goed te voelen. "Ik kreeg veel steun van mijn ploeggenoten, de fans, club en medische staf. Dat hielp, zeker bij mijn laatste blessure. Ik wil op het veld hun vertrouwen in mij terugbetalen."

Terugslag

De ex-aanvoerder van Oranje is niet bang voor alweer een blessure aan opnieuw zijn linkerknie. "Daar mag je niet aan denken. Natuurlijk was ik bij mijn terugkeer even nerveus, maar na een paar minuten was ik dat alweer kwijt. Je moet dan met spel bezig zijn, anders krijg je zo een nieuwe blessure."

Ambitie

Concurrent Juventus lijkt, met de komst Gonzalo Higuain van Napoli en het aantrekken van Strootman's oude ploeggenoot Miralem Pjanic, volledig de macht te hebben in de Serie A nu ze belangrijke spelers bij hun concurrenten weghalen. Strootman vindt dat Roma desondanks voor de titel moet gaan. "Zij hebben het sterkste team, dat klopt. Wij spelen maar twee keer tegen ze en moeten de andere wedstrijden winnen. De ambitie om de Scudetto te winnen, moet je wel hebben."