Tibetaanse protesten zitten China onder 20 in de weg: oefentrip naar Duitsland afgeblazen
i

AP

Tibetaanse protesten zitten China onder 20 in de weg: oefentrip naar Duitsland afgeblazen

admin • 14:24, 24-11-2017 / Laatste Update: 12:29, 07-01-2024

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft de serie oefenwedstrijden die het Chinese elftal onder 20 jaar zou spelen tegen clubs uit de Regionalliga Südwest voorlopig uitgesteld naar volgend jaar. "Tot verdriet van alle betrokken partijen heeft het project niet de verwachte brede instemming gekregen'', meldde de DFB vandaag.

Vorige week doken er bij het eerste duel in Mainz demonstranten op met Tibetaanse vlaggen. Volgens de voetbalbond werd het duel daarmee misbruikt om 'een boodschap te verkondigen die kwetsend is voor de Chinese voetballers, begeleiders en Chinese toeschouwers'.

Tibetanen pakken hun kans

China onder 20 zou de komende tijd meer oefenduels spelen, telkens tegen de club die vrij is in de uit 19 teams bestaande competitie. Sympathisanten van Tibet, die naar onafhankelijkheid streven en zich verzetten tegen de Chinese overheersing, blijken de duels te zien als een mogelijkheid tot demonstreren.

Groot verdriet

"We betreuren het dat we deze oefenduels voorlopig moeten uitstellen, zeker voor de ontwikkeling van jonge Chinese voetballers'', zei DFB-vicevoorzitter Ronny Zimmermann. "Maar we nemen nu eerst de tijd om een oplossing te bedenken.''