Tuchtcommissie wil Beugelsdijk voor 3 duels schorsen

Tuchtcommissie wil Beugelsdijk voor 3 duels schorsen

admin • 23:10, 14-03-2017 / Laatste Update: 22:25, 08-01-2024

Tom Beugelsdijk hoorde dinsdagavond bij de commissie van beroep van de KNVB dat de aanklager betaald voetbal hem voor 3 duels onvoorwaardelijk wil schorsen, omdat hij FC Twente-speler Joachim Andersen zou hebben geslagen.

De ADO-verdediger zei in Zeist dat hij onschuldig was. "Als je slaat, doe je dat met je vuist. Voor mij is het echt een duwende beweging."

Voorstel

Beugelsdijk kreeg in eerste instantie een voorstel van 2 duels plus 1 voorwaardelijk. Die straf werd door de aanklager verhoogd naar 3 wedstrijden onvoorwaardelijk, maar door de tuchtcommissie weer teruggebracht naar 2 plus 1. Maar met die schorsing ging ADO niet akkoord.

Kramer

De club vindt de straf buitenproportioneel en wees dinsdag bij de commissie van beroep onder andere op Feyenoorder Michiel Kramer, die vorig seizoen werd vrijgesproken nadat hij Ted van de Pavert (De Graafschap) in zijn gezicht had ‘geduwd.’

 

Vuistslag

Omdat Beugelsdijk geen vuistslag heeft uitgedeeld eist de aanklager ‘slechts’ 3 wedstrijden. Volgens de richtlijnen van de KNVB staat voor slaan normaal gesproken vier duels, laat de aanklager weten. "Terecht'', aldus Beugelsdijk. "Daar moeten ze tien wedstrijden voor geven!"