Unai Emery bedankt Arsenal-fans na ontslag: 'Blijf de spelers steunen'
i

BSR

Unai Emery bedankt Arsenal-fans na ontslag: 'Blijf de spelers steunen'

Trevor Wagener • 22:21, 29-11-2019 / Laatste Update: 06:45, 08-01-2024

Voetbaltrainer Unai Emery heeft in een open brief op de website van Arsenal afscheid genomen van de fans. De Spaanse coach werd vrijdag ontslagen naar aanleiding van de slechte resultaten onder zijn leiding.

De 48-jarige Emery werd in de zomer van 2018 aangesteld als opvolger van clublegende Arsène Wenger, maar kende er maar weinig successen. Het hoogtepunt was afgelopen seizoen het bereiken van de finale van de Europa League. Die werd helaas kansloos verloren van Chelsea: 4-1.

Neerwaartse spiraal

Nadat Arsenal donderdag al voor de 7e (!) keer op rij niet wist te winnen - de Londenaren gingen in de Europa League voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen Eintracht Frankfurt - werd Emery bij het vuil gezet. In de competitie staat de ploeg op een teleurstellende 8ste plek.

De voormalig coach van onder meer Sevilla bedankt op de website van zijn oude club de supporters voor hun steun. "Jullie hebben me de grootsheid van Arsenal leren begrijpen. Ik heb hier met veel passie en toewijding gewerkt."

Steun de spelers

Onder het beleid van Emery raakten de spelers en supporters steeds meer vervreemd van elkaar, wat er onder meer toe leidde dat aanvoerder Granit Xhaka eind vorige maand massaal werd uitgejoeld bij een wissel. De Zwitser reageerde daar met het nodige misbaar op. Hij raakte daarop zijn aanvoerdersband kwijt.

In zijn boodschap doet Emery dan ook een beroep op de supporters om altijd achter hun spelers te blijven staan. "Ze doen het shirt dat ze dragen eer aan en ze verdienen jullie steun." Oud-speler Fredrik Ljungberg is voorlopig aangesteld als vervanger van Emery.

Wie nu?

De zoektocht naar een definitieve opvolger is nog in volle gang. Daarbij wordt ook de naam van oud-Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst genoemd, maar hij lijkt niet tot de belangrijkste kandidaten te horen.