Veldwijk kan als invaller nederlaag Zuid-Afrika niet voorkomen

REUTERS

admin • 20:33, 24-06-2019 / Laatste Update: 19:35, 12-12-2023

Lars Veldwijk mocht 8 minuten voor tijd invallen bij Zuid-Afrika, maar de Sparta-spits kon een kleine nederlaag tegen Ivoorkust op de Afrika Cup niet voorkomen: 1-0. Jonathan Kodjia maakte het doelpunt.

In een matige wedstrijd was Ivoorkust zonder sprankelend te spelen de bovenliggende ploeg. In de eerste helft schoot Nicolas Pepe op de lat en faalde Jonathan Kodija oog in oog met keeper Ronwen Williams. In de 65ste minuut kreeg Kodija wel langs de sluitpost. Van dichtbij tikte de aanvaller van Aston Villa de bal binnen.

Geen pingel voor Veldwijk

Veldwijk kreeg geen kans op de gelijkmaker. Maar de aanvaller zorgde wel voor een hachelijk moment. Bij een voorzet werd hij door ADO-verdediger Wilfried Kanon ten val gebracht. Volgens de arbiter gebeurde dat reglementair. Dankzij de kleine zege gaat Ivoorkust samen met Marokko aan kop in groep D. De ploeg van Hakim Ziyech versloeg zondag Namibië ook met 1-0.