Vitesse-trainer Fraser wil meer van eigen publiek horen
i

Pro Shots

Vitesse-trainer Fraser wil meer van eigen publiek horen

Martijn Baars • 12:15, 20-01-2018 / Laatste Update: 19:35, 07-01-2024

Vitesse won dit seizoen nog maar 2 wedstrijdjes in eigen huis. Alleen NAC Breda en ADO Den Haag gingen met 0 punten weg uit het Gelredome. Dat moet veel beter, vindt ook trainer Henk Fraser.

"Wij hebben zeker heel wat te bewijzen tegenover ons publiek”, zegt Fraser tegen De Gelderlander. "De eerste seizoenshelft was zeer teleurstellend. Maar, en nu zal ik best aanhangers over me heen krijgen, we mogen ook wel meer steun krijgen van ons publiek."

'We hebben ze nodig'

Volgens Fraser is het dus een wisselwerking. Hij wil graag vanaf Heerenveen-thuis dit weekend een betere samenwerking met het publiek zien. "Met de steun van het publiek ontstaat energie op het veld. Natuurlijk, nu kun je zeggen dat wij dan eerst ons publiek moeten vermaken. Maar dan krijg je de kip en het ei-discussie. Voetbal kan bij uitstek worden beïnvloed door supporters. Wij hebben onze supporters gewoon nodig en dat is goed bedoeld."

[poules_game teasertext="" team="vitesse" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]