Van Wonderen vindt centraal duo St. Juste en Tapia 'best goed'
i

Pro Shots

Van Wonderen vindt centraal duo St. Juste en Tapia 'best goed'

Bart van der Wijst • 08:40, 28-09-2017 / Laatste Update: 12:31, 12-12-2023

Tegen Napoli zag het centrum van de verdediging van Feyenoord er compleet anders uit. Eric Botteghin raakte tegen NAC Breda geblesseerd, Jan-Arie van der Heijden moet afhaken in de warming-up. Daardoor stonden Jeremiah St. Juste en Renato Tapia in de basis. Kees van Wonderen vond 't zo slecht nog niet.

"Tegen Napoli vond ik het er al veel beter uitzien dan tegen Manchester City”, zegt de voormalig Feyenoord tegen de Telegraaf. "Het verschil is veel groter dan in mijn tijd als speler."

[poules_game teasertext="" team="feyenoord" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]

Tempo hoger

Van Wonderen speelde in zijn tijd in de Champions League tegen onder meer Juventus en Newcastle United. Hij ziet voor het Feyenoord van nu geen bijrol weggelegd. "De spelers van Feyenoord kennen nu het niveau en weten wat ze er individueel en samen voor moeten doen om dat te benaderen.

Tegen Napoli zag ik jongens op het veld, met Amrabat, Vilhena, El Ahmadi, Toornstra en Boëtius, die echt wel dat tempo hoger kunnen spelen en hard werken. Achterin liggen nu fysiek de problemen. Ik vond het centrum St. Juste-Tapia er best goed uitzien."

Tapia

Tegen Napoli viel vooral de Peruviaan op. Hij kende sterke, maar ook veel zwakke momenten. "Ik weet dat hij écht op hoog niveau kan spelen en het maakt hem ook echt niet uit tegen wie of op welk podium. Maar hij moet wel zijn verantwoording kennen", weet Van Wonderen.

Dat nonchalante kan ervoor zorgen dat de staf weer voor Sven van Beek kiest nu hij fit is, maar ik vond dit centrum met Renato en Jeremiah St. Juste wel lef hebben."