Zidane en Modric balen van 'verwarrende' videoscheids

Zidane en Modric balen van 'verwarrende' videoscheids

admin • 20:47, 15-12-2016 / Laatste Update: 07:38, 08-01-2024

Zinedine Zidane en Luka Modric zijn nog niet te spreken over de invoering van videotechnologie rond scheidsrechterlijke beslissingen. Hun club, Real Madrid, bereikte donderdag ten koste van Club América (2-0) de finale van het WK voor clubs. Maar het doelpunt van Cristiano Ronaldo in blessuretijd leidde tot verwarring, omdat deze afgekeurd leek te worden vanwege buitenspel maar na het raadplegen van de videobeelden toch telde.

"Dit systeem is niet goed aan ons uitgelegd en werkt op deze manier consternatie in de hand," zei middenvelder Modric na afloop.

"Mijn persoonlijke indruk is ook dat het verwarring kan veroorzaken", zei Real-coach Zidane. "Maar wij beslissen er niet over. Dus als dit besloten is, dan moeten we er mee om leren gaan."

Een dag eerder werd, voor de eerste keer ooit bij een wedstrijd onder de vlag van de FIFA, op basis van videobeelden een strafschop toegekend. Dat gebeurde in de andere halve finale, tussen Kashima Antlers en Atlético Nacional. De beslissing, in het voordeel van Kashima, nam nogal wat tijd in beslag en leidde tot woedende reacties bij de fans. De coach van het Colombiaanse Nacional noemde zijn ploeg 'slachtoffers van de innovatie'.