De 10 duurste wintertransfers van 2020 tot nu toe

22 januari 2020

Imago Sport

De transfermarkt is deze winter nog een dikke week geopend. We zagen nog geen grote sterren van club verkassen, zoals dat in voorgaande seizoenen soms wel het geval was. Wél werden er dikke bedragen gespendeerd aan toekomstige supersterren. Een top 10.


10. Duván Zapata (12 miljoen euro)
Er waren meerdere jongens die voor 12 miljoen euro van club wisselden, maar de wissel van Zapata is het opvallendst. In de zomer van 2018 kocht Sampdoria hem van Napoli voor een kleine 20 miljoen euro. Een paar dagen later verhuurden ze hem aan Atalanta, voor een vergoeding van 14 miljoen. Deze winter besloot Atalanta hem definitief over te nemen, voor een 'koopje'. De marktwaarde van Zapata ligt op 45 miljoen.

9. Amir Rrahmani (14 miljoen)
Rrahmani maakte de overstap van Hellas Verona naar Napoli deze winter. De Napolitanen stuurden hem meteen weer terug naar Verona, zoals dat zo vaak gebeurt in Italië. Dan hebben ze hem maar vast, is het idee. Rrahmani maakt het seizoen dus op huurbasis af bij Hellas Verona.

8. Exequiel Palacios (17 miljoen)
Bayer Leverkusen nam Palacios op Nieuwjaarsdag over van River Plate. De Argentijnse middenvelder kostte de Duitsers 17 miljoen euro. Palacios is een 21-jarige speler, die al 4 keer uitkwam voor Argentinië. In zijn laatste interland gaf hij nog een assist op Lautaro Martínez.

7. Youssef En-Nesyri (20 miljoen)
Deze Marokkaanse spits is 22 jaar en speelde in 2019 voor Leganés. En-Nesyri wisselde in de nieuwe jaargang van club: Sevilla betaalde 20 miljoen euro voor hem. Hij speelde al 21 interlands voor Marokko, waarin hij 6 keer scoorde.

Tekst loopt door onder foto. (EFE Sports)

En-Nesyri in actie tegen Real Madrid.

6. Stanislav Lobotka (20 miljoen)
Ooit speler van Jong Ajax, nu een kersverse aanwinst van Napoli. De Slowaakse middenvelder kwam deze winter van 20 miljoen euro over van Celta de Vigo. Bij de Spaanse club miste de controleur amper minuten.

5. Raúl de Tomás (20 miljoen)
25 jaar en pas 19 wedstrijden op het hoogste niveau. De Tomás kan het zeggen. Jarenlang was hij bankzitter (en tribuneklant) bij Real Madrid. Benfica verloste hem deze zomer van de Koninklijke, maar ook in Portugal kon hij z'n belofte niet waarmaken. Bij Espanyol, dat hem deze winter overnam van Benfica, scoorde hij direct bij zijn debuut.

4. Julian Weigl (20 miljoen)
Weigl speelde jarenlang bij Borussia Dortmund, maar dit seizoen was hij nooit echt zeker van een basisplek. Daarom besloot hij naar Portugal te vertrekken, om bij Benfica te spelen. Inmiddels speelde hij al 2 wedstrijden voor de club uit Lissabon.

3. Erling Haaland (20 miljoen)
Het is niet gek dat we Erling Haaland op plek 3 zetten, ook al kostte hij (net als de 4 jongens hierboven) 20 miljoen euro. In zijn eerste wedstrijd bewees de Noorse spits een koopje te zijn geweest voor Borussia Dortmund. Hij debuteerde namelijk met een hattrick in de tweede helft, waardoor Dortmund met 5-3 van Augsburg won.

2. Reinier (30 miljoen)
Even leek Ajax interesse te hebben in Reinier, maar het prijskaartje liet de Amsterdammers terugtrekken. Real Madrid had het geld er wel voor over en haalde Reinier deze winter naar Spanje. De Braziliaanse middenvelder is 18 jaar, komt over van Flamengo en wordt bij Madrid teamgenoot van 2 andere Braziliaanse tieners: Rodrygo en Vinicius Jr.

1. Dejan Kulusevski (35 miljoen)
Let op! Dejan Kulusevski is sinds een paar jaar speler van Atalanta Bergamo. Dit seizoen verhuurden ze hem aan Parma, waar de Zweed het uitstekend deed (4 goals en 7 assists in 20 wedstrijden). Dat viel op bij Juventus: zij betaalden 35 miljoen euro aan Atalanta voor de buitenspeler. Juventus verhuurde hem daarna weer direct, aan Parma!