Deze 5 spelers mogen nu écht wel bekendmaken naar welke club ze gaan

26 juni 2019

BSR/SOCCRATES

Adrién Rabiot weet al vanaf januari dat hij vertrekt bij Paris Saint-Germain. Toch heeft de Fransman nog steeds geen nieuwe club. Of hij heeft het nog niet bekendgemaakt. Zo zijn er nog wel wat spelers waarvan we nu écht wel willen weten waar ze naartoe gaan. We zetten 5 spelers op een rijtje die een aflopend contract hebben, maar héél rustig aan doen met het zoeken van een nieuwe club.


1. Gianluigi Buffon
Oh, oh, Buffon. De Italiaanse doelman vertrok naar PSG in de hoop daar wél de Champions League te winnen, iets dat hem met Juventus maar niet lukte. Buffon belandde in Frankrijk op de bank en vertrekt nu alweer bij de Franse kampioen. Juventus, FC Barcelona en genoeg andere topclubs staan te trappelen om de 41-jarige keeper aan te trekken.

2. Mario Balotelli
Wie wil Balotelli nog hebben? Zijn talent staat buiten kijf, maar zijn mentaliteit is voor veel clubs toch een heikel puntje. Nice was hem in de afgelopen winter liever kwijt dan rijk en stond ook te juichen toen Marseille zich meldde. Zijn contract bij Marseille liep maar een half jaar en dus moet Balotelli alweer op zoek naar een nieuwe club.

3. Arjen Robben
Onze Nederlandse vleugelflitser zou binnen een paar weken vertellen naar welke club hij zou gaan. In Nederland worden FC Groningen, PSV en Ajax genoemd, maar Robben krijgt ook genoeg aandacht uit het buitenland. Inmiddels wachten we al dik een maand op het verlossende woord.

4. Leroy Fer
Fer was een grote man bij Swansea City, maar in Wales zijn z'n diensten niet meer nodig. De Nederlandse middenvelder keek de afgelopen tijd dus rond naar een nieuwe club. Feyenoord wordt veel genoemd. Fer heeft natuurlijk al een verleden in Rotterdam en met het vertrek Tonny Vilhena zou hij zeker niet misstaan op het middenveld van Feyenoord.

5. Ryan Babel
Er was interesse van een Nederlandse club voor Babel, zo werd laatst bekendgemaakt. Dat moest dan Ajax zijn, was ook direct de gedachte. Toch heeft Babel nog steeds geen nieuwe club. Zou hij naast Quincy Promes (en Steven Bergwijn?) de volgende Oranje-aanvaller kunnen zijn die in Amsterdam tekent?

Noemenswaardige spelers die ook een nieuwe club zoeken: Diego Godin, Ander Herrera, Franck Ribery, Adrien Rabiot.