PEC Zwolle krijgt 1,5 miljoen euro voor transfer Hamer naar Engeland

3 juli 2020

BSR Agency

Gustavo Hamer tekent vrijdag een 3-jarig contract bij Coventry City. De 23-jarige Leidenaar moet volgens manager Mark Robbins 1 van de bepalende spelers op het middenveld worden komend seizoen. De dit seizoen terug naar de Championship gepromoveerde club betaalt zo’n 1,5 miljoen voor de speler van PEC Zwolle. Dat bedrag zou via bonussen de komende jaren nog kunnen oplopen naar maximaal zo’n 2 miljoen euro.


Hamer klom via Feyenoord, FC Dordrecht en PEC Zwolle de laatste jaren gestaag omhoog. Coventry City meldde zich al vroeg in het seizoen bij de in Brazilië geboren speler. Door de coronacrisis handelde het management van Hamer, Wasserman, de deal op afstand af. Pas deze week kon de speler naar Engeland vliegen om de medische keuring te ondergaan.

Meer dan 60 wedstrijden per seizoen
"Ik ben heel erg trots en blij dat ik deze stap kan maken", zegt Gustavo Hamer. "Bij PEC Zwolle kreeg ik de speeltijd die ik nodig had om mij door te kunnen ontwikkelen. In Engeland spelen ze meer dan 60 wedstrijden in een seizoen, ik kijk er enorm naar uit om dat mee te gaan maken. Ik ben nu 23 jaar, het is een mooie leeftijd om de stap te maken."