Van de Donk: ‘Dit is 1 van de gekste groepsfases die ik heb meegemaakt’

18 juli 2022

Getty Images
Danielle van de Donk

Daniëlle van de Donk was erg blij met de overwinning op Zwitserland zondagavond. Zo ook haar bondscoach Mark Parsons en de van corona herstelde Jackie Groenen. Voor de camera van NOS blikten zij na afloop terug op een bizarre groepsfase met veel wisselingen. "Dit is 1 van de gekste groepsfases die ik heb meegemaakt. Er is eigenlijk zo ontzettend veel gebeurd", zegt Van de Donk.


Mark Parsons is vooral trots op zijn team. "Ik denk dat het resultaat ons geloof en energie geeft voor de volgende wedstrijd, we weten dat we beter moeten zijn dan hen", zei hij na afloop. De volgende horde voor de Oranje Leeuwinnen gaat Frankrijk zijn. Die ook al erg goed in het toernooi zitten na een 5-1-overwinning op Italië en een 2-1-zege op België. "Nu genieten we even maar al gauw gaan we vooruitkijken naar de volgende wedstrijd", vertelde Parsons.

De invallers
De Leeuwinnen kwamen pas laat op stoom, mede door goede wissels die het verschil maakte, werd de wedstrijd helemaal naar hen toegetrokken. Vooral Romée Leuchter was een belangrijke kracht met 2 doelpunten. Van de Donk was blij met de invalsters: "Die gingen als een tierelier, dat maakt mij heel erg trots."

Teruggekeerde Groenen
Groenen moest halverwege het toernooi in quarantaine vanwege een positieve coronatest, net als Vivianne Miedema. Groenen was gelukkig op tijd hersteld en kon gewoon mee doen tegen Zwitserland, ze gaf aan dat ze er geen last van had: "Op het veld ging het best wel prima."

Anders was dat toen ze nog besmet was. "Het was een heel lastige week voor me. Ik heb een flinke knauw van die besmetting en de isolatie gekregen. Je weet nooit hoe zoiets dan gaat, hoe het verder loopt. Ik heb op hete kolen gezeten. Misschien voel ik daarom nu extra ontlading", gaf ze aan na afloop.