Vivianne Miedema was ‘heel ziek’ op EK: ‘Heb met 40 graden koorts op bed gelegen’

4 augustus 2022

Getty Images
vivianne-miedema-was-heel-ziek-ek-kwartfinales-oranje-leeuwinnen-tegen-frankrijk-40-graden-koorts

Vivianne Miedema raakte tijdens het EK met de Oranje Leeuwinnen besmet met het coronavirus. Ruim een week later keerde ze terug en en vervolgens speelde ze 120 minuten in de verloren kwartfinale tegen Frankrijk. In haar column bij het Algemeen Dagblad vertelt de 26-jarige topspits dat ze 'heel ziek' was door corona.


"Ik ben echt heel ziek geweest en heb met 40 graden koorts op bed gelegen", aldus Miedema.

'Nog niet alles verwerkt'
"Voor mezelf was het een heel moeilijk EK. Ik heb nog steeds niet alles verwerkt", geeft Miedema aan. "Mijn verwachtingen waren hoog, ik voelde me goed, maar toen kreeg ik corona. Het is gewoon balen geweest, 9 dagen op een hotelkamer. Terwijl ik 1 van de weinigen was die zich niet tussen het publiek begaf na de openingswedstrijd, mijn familie geen knuffel gaf en met een mondkapje achterin de bus zat. Toch weet je dat het risico er altijd is en je weet nooit waar het vandaan is gekomen."

Toch 120 minuten tegen de Fransen
Miedema deed in de kwartfinales, tegen Frankrijk, 120 minuten mee. "Geen idee hoe ik dat gedaan heb", vertelt ze. "Ik zou gewisseld worden, maar toen kwamen we 1-0 achter en móésten we scoren. Ik denk dat ik het team wel veel heb gegeven door zo snel na mijn negatieve test op het veld te staan, ook om het neer te zetten. Verder was het allemaal natuurlijk heel ongelukkig, met de blessures van Sari van Veenendaal en Lieke Martens en de besmettingen van Jackie Groenen en mij. In de vorige toernooien hadden we veel geluk; nu raak je in je 1e wedstrijd 4 basisspeelsters in de as kwijt.