Neymar helpt Brazilië in lekker potje langs Mexico, Seleção naar kwartfinale (video's)

admin • 19:51, 02-07-2018 / Laatste Update: 22:31, 04-01-2024

Brazilië heeft zich met een zakelijke, maar degelijke overwinning geplaatst voor de kwartfinales van het WK. De goddelijke kanaries wonnen met 2-0 van Mexico. Neymar was het goudhaantje, hij scoorde én gaf een assist.

Verrassend genoeg waren het de Mexicanen die met vuur openden. In het eerste kwartier zetten ze Brazilië voortdurend onder druk door constant de aanval te zoeken, later in de 1e helft konden de Brazilianen meer controleren.

Geen goals, wel strijd

We zagen voor de pauze geen goals, maar wel ontzettend veel strijd en vechtlust. Met name de Mexicanen vochten weer voor wat ze waard waren en knokten voor elke centimeter. Andres Guardado viel op. De ex-PSV'er speelde een dijk van een wedstrijd.

Opmerkelijk: na 44 minuten en 57 seconden fluit arbiter Rocchi voor de rust. Na een boeiende eerste helft staat het 0-0 bij Brazilië-Mexico. #bramex

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 2 juli 2018

Neymarrrr!

Vlak na rust kwam dan toch het doelpunt voor Brazilië. Hij was dit WK nog maar 1 keer doeltreffend, maar daar was nummer 2: Goal Neymar! Na een knappe actie van uitblinker Willian gleed hij de bal binnen: 1-0.

GOOOOLLLLL Brasil! Neymar zet de aanval zelf op en glijdt de bal binnen: 1-0! 🇧🇷

Over en weer

Na die treffer wisselde Mexico aanvallend en de partij ging een beetje op en neer. Willian maakte met een afstandspegel bijna 2-0 en Guardado was er met een poeier dicht bij namens Mexico. Al met al hield Brazilië toch vrij eenvoudig stand.

Firmino!

De minimale score van 1-0 werd nog wel even uitgebreid in de slotfase. Neymar snelde langs een aantal Mexicanen en bracht invaller Roberto Firmino in stelling om de 2-0 te maken. Met de winst melden de Brazilianen zich in de kwartfinale. Daarin wacht mogelijk een lekker potje tegen België. Onze zuiderburen komen later deze maandagavond nog in actie tegen Japan.

88' GOL Brasil 🇧🇷! Roberto Firmino beslist de wedstrijd: 2-0!

En de Mexicaanse vloek van de achtste finales op een WK duurt voort... 🇲🇽#BRA #bramex#WorldCup pic.twitter.com/MPzRZQNIfR