BAM! Keizer en Meppelink pakken goud op EK beachvolleybal

admin • 22:33, 21-07-2018 / Laatste Update: 17:10, 13-12-2023

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben goud gepakt op het EK Beachvolleybal. Tegen het Zwitserse koppel Nina Betschart/Tanja Hüberli waren de Nederlandse vrouwen in 2 sets te sterk: 21-16, 26-24.

Meppelink en Keizer begonnen sterk en namen veel initiatief. Vooral de sterk spelende Meppelink maakte het de Zwitserse tegenstanders met haar blocks enorm lastig. Ook Keizer maakte vaak de juiste beslissingen en wist daardoor veel te redden.

Prachtige redding

Door 2 aces en 6 (!) blocks kwamen de Nederlanders uiteindelijk bij 20-16 op set point. De Zwitserse tegenstanders smashten, maar Nederland redde prachtig. Daarna dachten Hüberli en Betschart dat de Nederlandse inzet uit zou gaan, maar hij belandde precies in de hoek van de Zwitserse helft. Daardoor was de 1e set voor Nederland: 21-16.

Meer tegenstand

In de 2e set waren Nina Betschart en Tanja Hüberli beter ingesteld op het spel van het Nederlandse koppel. Ze lazen het spel van Meppelink een stuk beter en wisten met een aantal subtiele balletjes de grote handen van de 28-jarige te ontwijken. Daardoor kwamen de nummers 12 van de wereld al gauw op een 6-2 voorsprong.

Gelijk op

Die voorsprong hield even stand, maar bij 10-6 begonnen de Nederlanders weer dichterbij te komen, totdat de score bij een time-out weer gelijk was op 14-14. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en volgde een enorm spannend slot. Na meerdere set points voor de Zwitserse vrouwen en championship points voor de Nederlanders was het bij het 50ste punt van de set eindelijk raak voor Meppelink en Keizer: het koppel redde een harde smash, waarna de inzet van Meppelink het net schampte en daardoor totaal onverwachts dichtbij het net op de Zwitserse helft viel.