Guidetti laat Knip en Koolhaas thuis

Guidetti laat Knip en Koolhaas thuis

admin • 16:20, 12-07-2016 / Laatste Update: 22:25, 05-01-2024

De volleybalsters Kirsten Knip en Nicole Koolhaas komen niet in actie voor Oranje op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

In tegenstelling tot andere grote internationale toernooien bestaat de selectie voor de Olympische Spelen uit twaalf in plaats van veertien speelsters. Bondscoach Guiovanni Guidetti heeft bepaald dat Knip en Koolhaas de afvallers zijn in zijn vaste groep internationals.

Aanvoerster Maret Balkestein-Grothues, die afgelopen weekeinde tijdens de finaleronde van de World Grand Prix geblesseerd raakte aan haar knie, maakt wel deel uit van de selectie.

Sinds 20 jaar weer

De Nederlandse volleybalsters doen voor het eerst sinds 1996 meer aan de Spelen. In de groepsfase zijn China, Verenigde Staten, Servië, Italië en Puerto Rico de tegenstanders. De eerste vier landen in de poule gaan door naar de kwartfinales. Oranje begint op 18 juli aan de laatste voorbereidingsfase voor Rio 2016.

De volledige selectie van Nederland:

Femke Stoltenborg, Yvon Beliën, Celeste Plak, Robin de Kruijf, Maret Balkestein-Grothues, Quinta Steenbergen, Judith Pietersen, Myrthe Schoot, Lonneke Slöetjes, Anne Buijs, Laura Dijkema en Debby Stam-Pilon.